• Barbara de Klerk - Heerenveen

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is en waarom je er nou echt voor moet gaan kiezenIk was zo gewend mij ´anders´ te vinden dat ik niet beter wist dat het zo was. En pas toen ik open werd en ging vertellen aan anderen mensen in mijn omgeving hoe ik mij voelde en erover ging praten met psychologen en coaches, kon ik steeds meer dingen verwerken en van de overleving stand gaan van stress en onzekerheid naar zeker zijn van mezelf. En de regie pakken van mijn leven. En vanaf dat moment ging het steeds beter met mij.


Ik vond mezelf weer terug door steeds meer aan mezelf te werken. Mijn angsten en belemmerende gedachtes te weerleggen en te begrijpen kon ik steeds weer verder groeien. En ik begon het ook leuk te vinden. En hier begon de liefde voor het coach vak en persoonlijke ontwikkeling. En wat blijkt ik heb mij helemaal gevonden een doe wat ik leuk vind en waar ik ook nog eens heel goed in ben en wat mij heel makkelijk af gaat. Echt, want in mijn leven ging het niet allemaal makkelijk. Vele operaties, speciaal onderwijs, speciaal rijbewijs gehaald. Later allemaal wel weer goed gekomen. Maar alleen door dat ik ben gaan staan voor mezelf en die keuzes heb gemaakt die ik wilde maken en niet omdat een ander dat goed voor mij leek te vinden. Als het aan mijn school had gelegen ging ik naar een sociaal werkplaats, er werd niet verder gekeken. Als je dan niet sterk in je schoenen staat en dat zie ik om mij heen best veel gebeuren dat mensen met een handicap of zich anders voelen niet altijd voor zichzelf durven opkomen en zich klein houden.


Het resultaat van persoonlijke ontwikkeling


Ik kan nu heerlijk van mijn leven en gezin genieten. Nu heb ik rust in mijn hoofd. Kan ik echt genieten van de kleine dingen in het leven. Ik weet nu dat het belangrijk is dat je goed voor jezelf moet zorgen en jezelf moet accepteren om echt geluk te vinden. Dan gaat het leven in je leven ook veel beter. En heb je meer succes en geluk in je leven.

Ik heb mijzelf geaccepteerd en kan mijzelf echt mooi vinden. Vindt het niet moeilijk meer dat mensen naar mij staren en om mij moeten lachen. Heel soms nog wel als ik niet zo´n leuke en fijne dag heb, die heeft iedereen wel eens. Sinds ik mezelf op nummer 1 heb gezet gaat het zoveel beter met mij. Wat ik heel moeilijk vond om te doen omdat ik altijd voor andere klaar sta en mezelf snel weg cijferde. Nu niet meer. Je kan wel heel veel weerstand van je omgeving ontvangen en daar moet je wel goed tegen kunnen. Daarom kijk of je gelijkgestemde kunt vinden die je kunnen inspireren en steunen.


Zie mijn facebookgroep voluit leven met een uniek uiterlijk.


https://www.facebook.com/groups/916666338503145/


Hoe doe je dat nou kiezen voor jezelf?


Stap 1 loslaten van belemmerende overtuigingen en negatieve gedachtes,

Kijk naar wat je van vroeger hebt meegekregen.


Stap 2 Loslaten van meningen van anderen mensen,

Trek je niet te veel aan wat andere mensen zeggen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven.


Stap 3 kies voor jezelf, zet jezelf op nummer 1.

Kies wat jij fijn vindt en graag wil doen. Laat je niet leiden door andere mensen. Luister naar ze en neem het aan maar kies dan zelf voor wat jij wil. Ik weet het dat kan heel moeilijk zijn. Want je wil graag bevestiging van anderen en dat men je ook nog leuk blijft vinden.
7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Anders zijn is uniek........
Contact:
Life coach Barbara- Anders zijn is uniek
Email: barbara@andersisuniekcoach.nl
KVK nr: 73143340
BTW: NL001866133B38
Bank: NL84KNAB0258424338

Donaties klein of groot zijn heel erg welkom om mijn werk verder te kunnen voortzetten. Dankje wel!

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
Stel hier je vraag

© 2018 Life coach Barbara - Anders zijn is uniek