• Barbara de Klerk - Heerenveen

Waarom je je niet goed genoeg voelt en twijfelt over je (eigen)waarde

Zichtbaar zijn vind ik spannend maar waarom is dat ? Omdat ik mijn waarde niet goed kende door dat ik niet zag wat voor waarde ik kan geven aan andere door mijn eigen ervaringen en kennis. Ik heb zoveel inzichten gekregen de laatste aantal maanden in mezelf. Waarom ik me niet trots voel wat ik bereikt heb in mijn leven, dat het heel goed gaat met mij maar toch steeds twijfel en onzeker ben over wat ik doe en wat ik wil. Terwijl ik allang in mezelf weet wat ik moet doen en wil doen. En twijfel over mijn gevoel wat ik hier moet doen. Dit is pure angst en onzekerheid over wat ik kan. Terwijl ik weet wat ik kan en het verdomd goed voelt. Dat heeft allemaal te maken met onbewust nog vast zitten in oude gewoontes en gevoelens uit mijn verleden.


Door mijzelf weg te cijferen en een ander voor te laten gaan, en zelf bescheiden zijn, en mijzelf te vergeten weet je op een gegeven moment niet meer wat jij echt leuk vind in het leven. Dat had ik.

Doordat ik steeds bleef twijfelen keek ik niet naar mezelf en naar binnen maar keek ik naar buiten naar andere, hoe andere mensen het doen, wat andere mensen zeggen en laat je je daardoor vaak leiden. Dit is niet wat ik wilde en wilde het op mijn manier doen, zoals alles eigenlijk ik het op mijn manier wil doen. Toch twijfelen en naar buiten kijken naar andere. Ik werd er ongelukkig van en onzeker. Dit wilde ik niet meer. Ik werd er gek van en onrustig van, daardoor kwam er niks uit mijn handen en ging het schrijven, wat ik dus wel gewoon goed kan en heel fijn vind om te doen niet goed. Er kwam niet veel uit. Voelde het niet. Werd nog meer onrustig. Tot ik besloot te mediteren en me af te sluiten voor andere invloeden van buiten af.


Ik ben een tijdje afwezig geweest en was in mezelf gekeerd, hard gewerkt aan nieuwe inzichten. En dat waren weer heel veel mooie inzichten. Nee ik ben niet perfect en ben nog lang niet klaar met leren groei nog steeds. Heerlijk eigenlijk.


Ik vond altijd dat ik in 1 ding goed moest zijn. Ik wist niet wat dat was, nu begin ik dat steeds meer helder te krijgen. Ik ben een tijdje een aantal keren geholpen door Annemieke Bremmer om mijn missie die ik nu leef en naar buiten wil brengen en wat helemaal in mij zit goed te verwoorden op papier. Zodat ik jou kan inspireren. Want alles zit al in jou en dus ook in mij. Dat heeft lang geduurd dat iemand mij in liet zien wie ik was en wat ik in mij heb en dat ik het ging inzien om binnenin mijzelf te kijken. En Annemieke is daar heel goed in dat er bij je uit te krijgen. Echt zo dankbaar voor haar hulp en vriendschap. Ook ander mensen die mij het afgelopen jaar en nu nog helpen ben ik erg dankbaar voor mijn groei van de afgelopen tijd. Chantal Haggedoorn bussinescoach en Mira Hannink mijn coach die mij nog steeds helpt de puntjes op de i te zetten en helpt en stimuleert om persoonlijk te groeien en als coach.


Ik weet wat ik moet doen om mij gelukkig te voelen en mezelf te accepteren maar totale acceptatie is een heel proces, dit gaat in golfbewegingen. maar vooral is het dat je niet te hard voor jezelf hoeft te zijn.

Ik vind het heerlijk om alle kennis te delen met jullie die ik opdoe in mijn leven en vindt het heel belangrijk om te doen. Maar dat vind ik juist ook best spannend om te doen en best moeilijk om mij goed te verwoorden en te omschrijven wat ik voel. Maar ik vind dat zo te gek om te doen!


Persoonlijk kreeg ik ook wel de afgelopen jaren veel op mijn bordje met twee kindjes met autisme. Mijn dochter in nu behandeling voor haar eetstoornis ARFID. Dat gaat nu de goede kant op gelukkig. Ik zelf die steeds meer toegeeft aan mijn eigen hoog gevoeligheid en de daarbij horende prikkelgevoeligheid. En ik voel heel veel. Daarom schrijf ik ook graag en deel ik ook graag mijn kennis.

Ik heb eerder al een blog geschreven over hoe ik voor mezelf heb gekozen en hoe je meer naar jezelf kan gaan luisteren en hoe jij dat ook kan doen.


https://www.andersisuniekcoach.nl/post/hoe-je-door-meer-naar-jezelf-te-luisteren-in-korte-tijd-meer-geluk-ervaart

Want dat heb ik twee jaar geleden ook gedaan wel uit noodzaak en verlangen van mij. Maar het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Daar komt wel wat bij kijken en heel veel inzichten en overtuigingen tegen waar ik al eerder in deze blog over heb gehad. Mag ik dit wel, je schuldig voelen tegenover je kinderen of andere mensen. Goed voor jezelf zorgen is juist heel belangrijk. Mijn kinderen hebben dat mij juist nog meer geleerd.

Mijn thema is dan ook van buiten naar binnen leven in mijn workshops en coachtrajecten. Ik geef 12 februari ook een lezing bij de beschamende avond in Wielercafe aan de spinbaan in Doetinchem over dit onderwerp. Vind ik erg spannend om te doen. maar het is goed dat ik dit ga doen.


Wat ik je nog deze maand mee wil geven met deze blog is ga staan voor jezelf en kijk naar binnen. Kijk naar wat je vorig jaar bereikt hebt en waar je nu staat en wat wil jij nog doen in 2020. Ik wil je echt op je hart drukken je bent goed genoeg! Je bent meer dan je uiterlijk en uniek!


Wat is jou voornemen voor 2020?


Ik hoor graag je reactie!


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Anders zijn is uniek........
Contact:
Life coach Barbara- Anders zijn is uniek
Email: barbara@andersisuniekcoach.nl
KVK nr: 73143340
BTW: NL001866133B38
Bank: NL84KNAB0258424338

Donaties klein of groot zijn heel erg welkom om mijn werk verder te kunnen voortzetten. Dankje wel!

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
Stel hier je vraag

© 2018 Life coach Barbara - Anders zijn is uniek