• Barbara de Klerk - Heerenveen

Iedereen mag zichzelf zijn of toch niet?

Bijgewerkt: 16 sep 2019

Iedereen mag zichzelf zijn of niet?

Ik liep eind juli met mijn man in Amsterdam door de Jordaan en de 9 straatjes. Het was een mooie zonnige dag, Ik zag overal mooie regenboog kleuren. Toen dacht ik oh ja de gay pride begint deze week. Ik dacht meteen jee, deze mensen die op vrouwen en mannen vallen voelen zich niet geaccepteerd en voelen zich “anders” doordat ze door anderen als ‘anders’ worden beschouwt. Het sloeg weer in bij mij als een bom.


Mensen oordelen nog steeds en discrimineren nog steeds op grote schaal. Ik liep even later langs een winkel met de naam we are labels. Mensen houden er van om je in een hokje te stoppen kwam gelijk in mij op. Ik moest van mijn eigen gedachte lachen en maakte er een foto van.


Jezelf zijn is voor mensen heel moeilijk. Omdat ook de omgeving een grote invloed op je heeft. Mensen kijken alleen maar naar de buitenkant en kijken niet meer naar zichzelf. Zo verliezen ze zichzelf. Daar komen er burn-out ’s van. Depressies en angsten bij mensen van.

Misschien is het omdat ik niet tegen onrecht kan. En mensen wil wakker schudden dat ze gewoon goed genoeg zijn. Dat ze alles al in zich hebben om een gelukkig leven te leiden, maar ze moeten kijken, kijken naar zichzelf. En zich niet klein hoeven te houden. En niet hard hoeven werken om zich te bewijzen voor een ander.


Ik weet als geen ander hoe het voelt om zich anders te voelen. En hoe moeilijk het is om jezelf dan te accepteren. Ik sta nu heel anders in het leven. Veel positiever en blijer en vrijer.

Ondanks mijn medisch verleden en dat mensen mij als anders zien. Ben ik steeds meer mijzelf en leef ik hoe ik dat graag wil. Dat is niet altijd even makkelijk, mijn leven is ook niet perfect. Maar ik leef voluit mijn leven!

Dat gun ik jou ook! Je bent het waard!38 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Anders zijn is uniek........
Contact:
Life coach Barbara- Anders zijn is uniek
Email: barbara@andersisuniekcoach.nl
KVK nr: 73143340
BTW: NL001866133B38
Bank: NL84KNAB0258424338

Donaties klein of groot zijn heel erg welkom om mijn werk verder te kunnen voortzetten. Dankje wel!

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
Stel hier je vraag

© 2018 Life coach Barbara - Anders zijn is uniek