• Barbara de Klerk - Heerenveen

Hoe mijn leven geregeerd werd door angst en onzekerheid en hoe ik het geheeld heb door zelfliefde.

Hoe mijn leven geregeerd werd door angst en onzekerheid en hoe ik het geheeld heb door mezelf meer zelfliefde te geven. Het kwartje viel bij mij toen ik op een dag in de spiegel keek. Jeetje Bar, hoe heeft het zo ver kunnen komen dat ik zo mezelf kwijt was geraakt, en mezelf niet meer vertrouwde. En het soms nog steeds moeilijk vind om mezelf te vertrouwen op sommige momenten in mijn leven. Dan denk ik kan ik dit wel en wie ben ik nou? Twijfelde vaak aan wat ik nou echt belangrijk vind in mijn leven. Die onrust in mijn zelf, ik werd er gek van. Ik dacht dat het wel ging en dat ik wel goed bezig was. Maar ik was er nog lang niet. Er zaten allemaal nog overtuigingen verstopt in mezelf die ik niet weg kreeg.

Het komt door dat ik me zo anders gevoeld heb, en zo onder stress stond dat ik steeds meer mezelf verloor. Ik leefde niet meer voor mezelf ik liet me leiden door anderen. Dacht dat de ander het wel beter wist en beter kon. Ik kreeg een afwachtende houding. Ik werd moe van de bewijsdrang en mijn vechtlust om maar niet toe te hoeven geven dat ik niet anders ben. Ik kreeg spijt was boos op mezelf hoe kon dat nou komen. Ik ging er kapot aan. Ging mijn dromen niet waarmaken omdat ik angstig was en dacht kan ik dit wel. Wilde altijd zoveel, maar dacht niet na over mezelf en of ik het lichamelijk wel aankon. Mijn gezondheid was niet altijd super goed. Nu weet ik waarom. Ik was er altijd voor de ander en niet voor mezelf. Ik wilde alles wat ik deed zo goed doen en er voor iedereen zijn. Maar dat is niet mogelijk weet ik nu als je niet ook goed voor jezelf zorgt.

Ik heb twee kinderen met autisme en die lieten mij dit ook zien dat ik zo niet verder kon op de oude voet. Ik moest inzien op een harde manier dat ik mezelf op 1 mocht zetten. En dat ik goed genoeg ben. Ik moest hier wel na een zware burn-out twee jaar geleden nog meer achter komen dat het allerbelangrijkste is zelfliefde en dat het voor mij heel belangrijk is dat ik innerlijke rust heb. En doe wat ik het allerliefste doe. Ik moet nog steeds op mijn gezondheid letten en mijn rust nemen. Leren grenzen stellen anders word ik ziek.

Ik begon het me nog meer te beseffen toen ik boeken ging lezen van verschillende auteurs. Het boek heel je leven van Louis Hay was zo’n boek. Het gaat over hoe je jezelf ziet en hoe je eigen gedachten sterke invloed op leven je hebben. Het gaat over zelfliefde en jezelf accepteren.

Ik heb mijzelf weer teruggevonden dankzij dit boek en nog veel meer wat ik met jullie graag wil gaan delen. In mijn vorige blog over zelfliefde kun je tips vinden hoe je zelf meer liefde voor jezelf kunt creëren.

https://www.andersisuniekcoach.nl/post/10-tips-voor-meer-zelfliefde

We laten ons zo vaak leiden door anderen. Vinden de mening van anderen vaak belangrijker dan die van jezelf. Maar wat vind jij? Zet jij jezelf wel op nummer 1?


41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Anders zijn is uniek........
Contact:
Life coach Barbara- Anders zijn is uniek
Email: barbara@andersisuniekcoach.nl
KVK nr: 73143340
BTW: NL001866133B38
Bank: NL84KNAB0258424338

Donaties klein of groot zijn heel erg welkom om mijn werk verder te kunnen voortzetten. Dankje wel!

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
Stel hier je vraag

© 2018 Life coach Barbara - Anders zijn is uniek