• Barbara de Klerk - Heerenveen

Angsten en onzekerheid overwinnen doe je zo

Angsten en onzekerheid overwinnen doe je zo

Ik voelde mij altijd erg onzeker en daardoor altijd gestrest als ik bij andere mensen in de buurt was die ik niet kende. Ik kreeg het dan altijd warm en kon geen woord uitbrengen. Ik nam een afwachtende houding aan. En liet het dan vaak aan andere over die bij mij waren. Bang om iets stoms te zeggen of dat alle ogen op mij gericht zou worden en dat wilde ik niet. Ik wilde het liefst onzichtbaar zijn en mij alles behalve anders en lelijk voelen omdat ik voor de zoveelste keer na gestaard en uitgelachen werd. Ik ging als het kon leuke uitjes vermijden om maar geen mensen tegen te komen. Zo begon mijn sociale angst, faalangst en onzekerheid over mijzelf. Ik verloor letterlijk wie ik echt was, spontaan en vrolijk. Invloeden van buiten af. Ik hoor veel van vrouwen die een afwijking aan hun uiterlijk hebben dat ze het moeilijk vinden om zichzelf mooi te vinden en zichzelf moeilijk kunnen accepteren omdat ze tegen allerlei problemen aanlopen in deze maatschappij waar het ideaalbeeld perfect moet zijn is. Maar het ligt niet alleen aan de invloeden van buitenaf. Wat je kan doen is kijken naar jezelf, dit vinden veel mensen niet leuk om te doen maar het is oh zo belangrijk. Kijk naar wat er gebeurt in je leven. Heb je veel operaties gehad, ben je gepest of vervelende opmerkingen over je uiterlijk gehad? Hebben je ouders je te beschermd opgegroeid. Kijk hoe je hierop hebt gereageerd en hoe je hier mee omging en nog steeds omgaat. Het zegt iets over je overtuigingen die je mee hebt gekregen uit je verleden. Hierdoor kun je onzeker worden over jezelf en een heel ander beeld over jezelf krijgen dan dat je eigenlijk bent. Je kunt hierdoor faalangst of perfectionisme ontwikkelen. Ook kun je hierdoor een enorme vechtlust of bewijsdrang door ontwikkelen die je alleen nog maar verder van jezelf weg drijft. Wees bewust wat je denkt over jezelf We zijn vaak best hard tegen onszelf, het stemmetje in ons zelf die het stom vind iets niet gezegd te hebben of dat het fout is om fouten te maken. Wat zal een ander hiervan vinden? We zitten vaak teveel in hoofd en piekeren ons suf over wat er allemaal wel niet goed is gegaan die dag. En zijn we dan ook heel erg hard naar onszelf toe. Hou eens bij wat je allemaal wel niet zegt tegen jezelf. Dit geeft lucht. En dan kun je er anders naar gaan kijken. Gebruik positieve zinnen (Affirmaties) om het negatieve om te buigen naar het positieve. Wees lief voor jezelf en niet zo hard voor jezelf. Wat ik hiermee bedoel is, zorg goed voor jezelf innerlijk door goede voeding te eten en te bewegen, en uiterlijk door jezelf mooie kleding te gunnen. Jezelf goed te verzorgen. Neem af en toe een massage of koop iets leuks voor jezelf. Dit laatste hielp mij heeeeel goed.

Voor meer inspiratie wordt lid van mijn facebookgroep voluit leven met een uniek uiterlijk https://www.facebook.com/groups/916666338503145/

of lees meer tips en inspiratie mijn blog op

https://www.andersisuniekcoach.nl/blog

Wil je persoonlijke tips of heb je vragen neem dan contact op met mij barbara@andersisuniekcoach.nl.

Ik help je graag!


Ik hoor graag van je hoe jij hiermee omgaat en zie al jullie reacties graag tegemoet!16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Anders zijn is uniek........
Contact:
Life coach Barbara- Anders zijn is uniek
Email: barbara@andersisuniekcoach.nl
KVK nr: 73143340
BTW: NL001866133B38
Bank: NL84KNAB0258424338

Donaties klein of groot zijn heel erg welkom om mijn werk verder te kunnen voortzetten. Dankje wel!

  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • LinkedIn - White Circle
  • White Facebook Icon
Stel hier je vraag

© 2018 Life coach Barbara - Anders zijn is uniek